FIN*Shaman's Bastetinsafiiri
alias Pisara eli Pisko. Tai Tippa.
EUR a 23
 

oma sivu
  näyttelyt pennut pentuesittely    
         
  Iloinen Pumpernikkeli eurooppalaiskissa
Iloinen Piparkaku eurooppalaiskissa

Iloinen Tuulihattu eurooppalaiskissa
FIN*Iloinen Tuulihattu EUR a23
FIN*Iloinen Pumpernikkeli EUR
FIN*Iloinen Piparnakkeli EUR
FIN*Iloinen Piparkakku EUR
FIN*Iloinen Tuulihattu EUR
FIN*Iloinen Hiekkahentunen EUR
FIN*Iloinen sinitiikeri
FIN*Iloinen European Shorthair kitten
EUR Shaman's Bastetinsafiiri aka Pisara
EUR Shaman's Bastetinsafiiri aka Pisara
Shaman's Bastetinsafiiri Pisara EUR a 23
EUR Europpalaiskissat Iloinen Hiekkahentunen ja Shaman's Bastetinsafiiri
Eurooppalaiskissa Iloinen Piparnakkeli
EUR Eurooppalaiskissa Iloinen Tuulihattu
EUR Iloinen Piparkakku
EUR Iloinen Pumpernikkeli

 

Viisi tomeraa europentua syntyi 7.2.2010!

Dam: FIN*Shaman's Bastetinsafiiri (Pisara)
Sire: >FIN*Kissakallion Jerold (Jere)

Pentujen sukutaulu

Pentueen oma valokuva-albumi

Varaukset / reservations

-------------------------

250411

No nyt on sivun alalaidassa kuvat kaikista Herkkupennuista, myös Piparkakusta ja Pumpernikkelistä, yksivuotiaina! Kutsumanimiltään nämä kissat ovat Minni ja Manu. Ne asustavat yhdessä ja voivat vallan mainiosti.

Tuulihatulle etsitään juuri kollia. Kenties meidän melkoisen oikukas pentuonnemme suosii tällä kertaa ja Iloiset eurooppalaispennut saadaan vuoden 2011 puolella!

-------------------------

251210

Kuvia pennuista isompina tyttöinä ja poikina löydät alempaa sivulta. Piparkakku ja Pumpernikkeli eivät vielä siellä näy, mutta toivottavasti heistäkin kuvia saadaan pian.

Kaikki Iloiset herkkupennut voivat hyvin tahoillaan ja elelevät hyvää kotikissan elämää. Hiekkahentunen ja Tuulihattu ovat käyneet myös näyttelyssä ja saaneet hyvät arvostelut.

Pojat on kaikki leikattu ja niistä on tullut kookkaita jätkänpätkiä jo alta vuoden iässä. Tytöt Tuulihattu ja Piparkakku ovat selkeästi pikkuisempia kuten tyttöjen kuuluukin, söpöjä sinisiä nöpöneniä.

Tuulihatulle kaavaillaan pentusia kenties ensi kesään 2011!

-------------------------

050410

Iloiset herkkupennut ovat nyt kahdeksan viikon ikäisiä. Ne elelevät kodissaan täysivaltaisina perheenjäseninä. Pennut nukkuvat lelulaatikoissa ja nukenvaunuissa ja roikkuvat milloin kenenkin käsivarrella tai olkapäällä. Ne rakastavat leikkiä, silityksiä ja ruokaa.

Kahdeksanviikkoisten pentujen kunniaksi on pidetty nyt oikeat nimijuhlatkin! Tarjolla oli siis piparkakkuja, pumpernikkeleitä, piparnakkeleita, tuulihattuja ja rahkatäytteisiä hiekkahentusia. Herkullista ja varsin mukavaa!

Iloiset kollipennut ovat kaikki ylittäneet 1100g painon ja tytöillä on molemmilla painoa suunnilleen 950g. Sylittely sujuu sujuvasti jokaiselta, matolääkkeet on saatu kurkusta alas ja kynsien leikkaaminen on todettu suhteellisen vaarattomaksi - vaikkei se mitään kivaa tietysti pentujen mielestä olekaan.

Eipä aikaakaan niin pennut ovat valmiita tassuttamaan uusiin koteihinsa! Vielä hetken hentuilevat kuitenkin emon ja sisarusten kyljessä.

-------------------------

210310

Kuusiviikkoiset pikkupirpanat vilistävät, poukkoilevat, saalistavat, painivat, kehräävät, HOTKIVAT ja sylittelevät. Pentueen emo katselee silmät viirulla naperoiden touhua ja kurnuttelee. Kissaperheellä kaikki hyvin!

Pennuista vilkkain, leikkisin on edelleen Piparkakku-tyttö. Se on kehityksessä kaikkia muita edellä. Se vipeltää emo-Pisaran jaloissa pentuhuoneesta ulos ja tekee ylpeänä korkein jaloin maailmanvalloitustaan.

Pojat Piparnakkeli ja Pumpernikkeli ovat varsinaisia sylikissan alkuja. Piparnakkeli kiipeää syliin heti, kun ihminen istahtaa sopivalle korkeudelle ja paistattelee siinä omassa ihanuudessaan räpsytellen ripsiään. Pumpernikkeli suhtautuu elämään lempeällä tyyneydellä. Sen kun nappaa isojen ihmiskämmenten väliin pieneksi palleroksi, saakin ihailla tummaa karvanaamaa melkoisen tovin... Sillä ei ole kiire mihinkään!

Alusta asti pentueen pojista erilaisena erottunut Hiekkahentunen on nyt se emon poika. Sen mielestä emon sylissä voisi ihan hyvin pysyä vielä ainakin...ainakin... tosi isoksi kissaksi! Sen turkki on vähitellen muuttunut todelliseksi pantterin turkiksi: jätkähän on ihan täplikäs! Hentusen kasvu on selvästi vaiheessa kuten siskonsa Piparkakunkin. Molemmilla korvia, tassuja ja häntää riittää!

Viimeisenä muttei vähäisimpänä esitellään Tuulihattu-tyttö. Se on kasvaessaan alkanut muistuttaa ulkonäöltään emoaan todella paljon. Tuulihattu on luonteeltaan eurooppalaiskissamaisen tasapainoisesti kaikkea sopivassa suhteessa: sylittelyä ja hellittelyä, leikkiä, omaa rauhaa ja omaa tahtoa. Ihana kissamainen pakkaus!

-------------------------
.
080310

Iloiset pennut täyttivät kuukauden! Viisikko seikkailee nyt reippaasti koko pentuhuoneen alueella. Ne tutkivat kaikki kolot ja nurkat, kurkistelevat peittojen mutkiin ja kokeilevat pikkuruisia piikkihampaitaan maton reunoihin. Leikkimiseen ja kisailuun tulee vauhtia päivä päivältä lisää!

Pennut ovat oppineet käymään hiekkalaatikolla ja syömään kupistakin ihan noin vaan, hups. Syömisen opettelu olikin jo paikallaan, sillä pentujen painot liikkuvat välillä 430g-580g. On siis Pisara-emon ehdoton etu, että raksukippo ropisee pientenkin toimesta.

Pienimmäinen pennuista on pörröpää-Tuulihattu ja suurin Herra Hentunen. Vauhdikkain ehdottomasti Piparkakku-neiti pitkine koipineen ja ilmeikkäine korvineen. Pumpernikkeli kantaa leppoisan kollimöllikän arvonimeä ja Piparnakkeli on porukan prinssi, herkkäkasvoinen sydäntenmurskaaja - vielä ilman omaa kotia!

-------------------------

030310

Kissakallion väki kävi eilen pentujen isän Jeren puolesta tervehtämässä pentuja! Jeren terveiset tulivat selvästi perille, sillä Pisara ei meinannut pysyä nahoissaan ja karvoissaan, se pyöri ja hyöri Tuulan ja Raunon jaloissa onnesta hyristen. Kyllä vaan on hääreissuilla pidetty tyttöä kuin kukkaa kämmenellä! :)

Pennut tutkiskeltiin yhdessä ja hyviksi kissavauvoiksi todettiin, tietysti! Mitäs muuta Jere ja Pisara olisivatkaan yhdessä voineet aikaan saada. Pentujen isoäiti Kerttukin on juuri valmistunut Grand International Championiksi - ja kuulemma Pumpernikkeli-poika on perinyt isoäitinsä Kertun silmät. Kylläpä niillä kelpaa maailmaa tillittää. Onnea Kerttu ja Kissakallion kissala!

Pennut kiittävät isä-Jeren kotiväkeä lempeästä vierailusta pentulaatikolla, samoin kiittää Iloinen kissala!

-------------------------

260210

Iloinen eurooppalaispentue täyttää pian kolme viikkoa! Pentuesittelysivulla kuva jokaisesta pikkuisesta kahden viikon ja viiden päivän iässä. Pennut ja Pisara-emo voivat erittäin hyvin ja pentulaatikon äärellä vierähtää ihmisväeltä helposti tovi jos toinenkin. Ihan vaan ihaillessa. Kissa on kissa on kissa vai miten se nyt oli.

Pikkuiset harjoittelevat jo haparoivasti painimista keskenään ja nousevat tutiseville tassuilleen. Niiden uteliaisuus ulkomaailmaa kohtaan alkaa näkyä pitkinä - vaikkakin vielä karsastavina - katseina ylöspäin, kohti avaraa maailmaa.

Pennut ovat luovutusikäisiä 2. toukokuuta. Tällä haavaa näyttää siltä, että kaikista on tulossa näyttelykelpoisia hienoja rotunsa edustajia, vaikka osalla kuviot vielä ovat epäselviä. Pikkupojat Pumpernikkeli ja Piparnakkeli ovat myös raidoiltaan hienoja ja perineet emon pyöreät kasvot ja isäkissan lumoavan silmien muodon. Saas nähdä...

-------------------------

100210

Iloiset herkkupennut!

Iloinen eurooppalaispentue on nyt nimetty. Kylmä talvi ja hyvä kahviseura inspiroivat Iloisen kissalan ja sijoituskodin väen herkuttelemaan nimillä oikein olan takaa. Siispä saammeko esitellä, kahdet "kaksoset" ja yksi kollimöllykkä:

tytöt:
Iloinen Tuulihattu EUR a23
Iloinen Piparkakku EUR a23

ja pojat:
Iloinen Pumpernikkeli EUR n23
Iloinen Piparnakkeli EUR n23

sekä suloinen möllykkämme
Iloinen Hiekkahentunen EUR n23

-------------------------

090210

No jopas nyt. Pentuset ovat keränneet komeasti painoa ensimmäisinä vuorokausinaan ja ovat kuin pieniä ja pörröisiä hylkeenpoikasia!

"Kaksospojat" Pumpernikkeli ja Piparnakkeli ovat kertakaikkiaan saman näköiset tässä vaiheessa. Niillä on pyöreät kasvot, tummat tiikerikuviot ja painokin kulkee tasatahtia. Syntymäpainossa eroa oli kokonainen gramma.

"Kaksostytöt" Tuulihattu ja Piparkakku ovat pentueen pienimmät pennut. Kisujen kasvoista tuntee tässä vaiheessa helposti, kumpi on kyseessä. Tuulihatun kuono on pyöreämpi kuin Piparkakun. Kuviosta ei pysty vielä sanomaan mitään. Onko täplää vai raitaa vai lienevätkö sitten niitä ruudullisia nämä tytöt...

Pentueessa sokerina pohjalla möllöttää suurin ja vaalein kolleista, mahdottoman söpönaamainen Hiekkahentunen. Herra Hiekkahentunen on oikea nallejen nalle!

-------------------------

Herkkuja, herkkuja nimien takaa...

Piparkakun tuntee toki jokainen mutta entä Piparnakkelin? Se ei ihan jokaiselle varmaan aukeakaan. Piparnakkeli oli joitain vuosia sitten Puffetin kaltainen jäätelöherkku, siis keksijäätelö. Nyttemmin se on kadonnut pakastealtaista - vaan ei herkuttelijoiden mielistä ei.

Jos et tiedä, mitä makeita tai suolaisia herkkuja muiden nimien takaa löytyy, klikkaa linkkejä alla!

>Pumpernikkeli
>Tuulihattu
>Hiekkahentunen

-------------------------

080210

Yhden vuorokauden ikäiset pennut punnittu ja pussattu! Niin ja yli 20 uutta kuvaa lisätty pentualbumiin. Joudumme vielä hiukan arvailemaan, kuka pikkuisista on kuka. Kuvista ainakin on lähes mahdoton erottaa ruskeatiikerit toisistaan!

Näyttäisi siltä, että ruskeatiikerit ovat kaikki kolme poikia ja molemmat sinitiikerit tyttöjä. Pentujen nimet julkistuvat ihan pian kunhan arvomme ne kohdilleen!


-------------------------

070210

Pisara herätti ihmisensä tänään aamu neljältä vaativasti kehräten ja naukuen. Kasvattaja rynnisti paikalle saman tien ja siitä alkoi jännittävä odottelu yhdessä sijoituskodin väen kanssa. Levoton Pisara piti ihmiset tiukasti lähellään ja kelvollista pesää valittiin yhdessä hyvän aikaa.

Ensimmäinen pentu putkahti maailmaan puolen päivän jälkeen. Sen jälkeen pentusia syntyi tasaiseen tahtiin parin tunnin ajan ja Pisara oli varsin urhea synnyttäjä.

Pentueen värijakauma on kolme ruskeatiikeripentua ja kaksi sinitiikeriä, painot välillä 98-122g. Sukupuolia arvailemme sitten, kun kissaperhe on rauhassa toipunut synnytyksestä.

Pentuset esittäytyvät nyt yleisölle pikaisesti napatuissa kasvokuvissa. Ne olivat kuvatessa vielä hiukan pörröpäisiä ja märkiä, mutta varsin tomeria!

-------------------------

300110

Pisaran synnytys on nyt lähellä. Kissatyttö on pyöristynyt kertakaikkiaan keskipaksuksi. Mahan koosta päätellen pentusia on tulossa kunnon katras. Klikkaa Pisaran kuvia (300110) jos haluat nähdä kallisarvoisesta vatsasta vilauksen.

-------------------------

150110

Jännitämme ja odotamme, odotamme ja jännitämme! Pisaran pitäisi synnyttää ensimmäiset FIN*ILOINEN eurooppalaiskissapennut helmikuun alkupuolella!

Pentueeseen odotetaan sinisiä ja sinitiikereitä sekä mustia ja ruskeatiikereitä pentuja. Pennut muuttavat uusiin koteihinsa täytettyään vähintään 12 viikkoa. Tuolloin ne ovat myös eläinlääkärin tarkastamia, madotettuja, kahdesti rokotettuja ja mikrosirulla tunnistemerkittyjä sekä tietysti rekisteröityjä!

Pentukyselyitä voi lähettää osoitteeseen ainoan(at)ainoan.com tai suoraan pikaviestinä.

-------------------------

Jokaista pentua hoivataan ja rakastetaan vauvakodissa yksilönä. Vauva-ajan sosiaalistajina toimivat paitsi aikuiset ihmiset myös pienet ja hiukan isommat lapset sekä muut kissat.

Yhteistyössä Pisaran sijoituskodin kanssa Iloinen kissala pyrkii kertomaan pentujen persoonallisista piirteistä ja luonteista karvaista perheenjäsentä etsiville mahdollisimman paljon ihan vauva-ajasta alkaen.

Pisaran ja Jeren pentusien sukutaulu on hyvä ja taustalla paljon kauniita kissoja (ks. esim. upea isoisoäiti >FRIDA) ja toivommekin kovasti, että paitsi ihania seurakissoja pentueeseen syntyisi myös eurooppalaiskaunottaria ja -komistuksia. Siispä sekä näyttelykotien että lemmikkikotien yhdeydenotot ovat tervetulleita!

Eurooppalainen on kaunis ja tasapainoinen lemmikki. Ensimmäisen FIN*Iloinen europentueen emo ja isä ovat virus- sekä PKD testattuja erittäin hyväluonteisia ja terveitä kissoja.

 

 
 
     
 
www.ainoan.com is the headquarters of FIN*Iloinen © 2007
all content and graphics KallioLeiwo Enterprises unless otherwise noted


JavaScript Menu Courtesy of Milonic.com